Minrebroederstraat 21
3512 GS  Utrecht

Goedenacht, en welkom op de website van de R.K. Sint Willibrordkerk

De Sint Willibrordkerk is in 1875 gebouwd als rooms-katholieke kerk; de Latijnse HH. Missen worden opgedragen door
pater De Beer FSSPX.

Regelmatig worden benefietconcerten in de kerk gehouden ter ondersteuning bij het onderhoud van het gebouw. Hierbij wordt uitsluitend muziek uitgevoerd die passend is in de kerk. Dit wordt georganiseerd door het Ondersteuningsfonds.

De Sint Willibrordkerk is toegankelijk voor bezichtiging:
•   dinsdag tot en met zaterdag van 13:00 uur tot 17:00 uur.

Latijnse HH. Missen in de Sint Willibrordkerk:

Iedere vrijdag
•   19:00 uur: Latijnse H. Mis

Iedere zaterdag
•   11:00 uur: Latijnse H. Mis

Iedere zondag
•   10:30 uur: Latijnse Hoogmis met gregoriaanse zang

Liturgische kalender (printversie)

•   November 2019

Eerstvolgende concerten in de Sint Willibrordkerk:

Concert archief:

Vrijdag 14 juni 2019 aanvang 20:15 uur,
en op Zaterdag 15 juni 2019 aanvang 20:15 uur:
avondconcerten m.m.v. Het Kunstorkest en Koor Sola Scriptura

Zaterdag 25 mei 2019, aanvang 20:15 uur: Collegium Musicum Traiectum | Koninklijke Barok!

Vrijdag 17 mei 2019, aanvang 20:15 uur: Kamerkoor Venus | "Clair Obscur"

Zaterdag 16 februari 2019, aanvang 20:15 uur: Luna Kamerkoor | "Path of Miracles van Joby Talbot"

Zaterdag 23 februari 2019, aanvang 20:15 uur: Utrechts Kamerkoor | "Kanon Pokajanen van Arvo Pärt"

Zondag 9 december 2018, aanvang 15:00 uur:
Russisch-Oekraïens Kerstconcert door Zarjánka

De concerten in de Sint Willibrordkerk worden georganiseerd door het Ondersteuningsfonds Sint Willibrord Kerk Utrecht (OSWU)

Doelstelling van het Ondersteuningsfonds:

het ondersteunen van het behoud en onderhoud van de Sint Willibrordus Kerk te Utrecht ten einde de kerkelijke functie en een algemene openstelling voor het publiek in het algemeen te waarborgen. Zulks door: het organiseren en bevorderen van religieus-culturele evenementen, muziekbeoefening en -uitvoeringen, educatie en toerisme in en rond de Sint Willibrordkerk te Utrecht, alles zonder winstoogmerk

Het Ondersteuningfonds heeft de Culturele ANBI status.
Speciale informatie:

Sint Willibrordus Stichting © 2019

Home | Over ons | Openstelling | Informatie | Concerten | Het orgel | ANBI status | Bereikbaarheid | Contact